torsdag 24. april 2008

Paal Helge Haugen

Forrige uke prøvde vi ut en ny arbeidsmetode. Vi ble delt i grupper og fikk utdelt et emne og deretter hadde vi 90 minutter på oss til å lage et foredrag med powerpoint og vi skulle ikke lese opp fra noe ark eller lignende. Jeg likte ikke helt denne måten å jobbe på fordi det ble et utrolig stort press og jeg følte det var for liten tid til å lage et bra foredrag på. Følte at alt ble litt uferdig for å si det rett ut. Min gruppe hadde om lyrikeren Paal Helge Haugen:






Paal Helge Haugen ble født 26 April 1945 i Valle, Setesdal. Denne norske lyrikeren skriver på nynorsk og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 1991 for litteratursamlingen ¨Meditasjonar over Georges de la Tour¨ .

Haugen studerte medisin ved Universitetet i Oslo. Han har også studert film og teater i USA og har undervist i film- og skjønnlitterær skriving i perioden 1973-78. Verkene hans har blitt oversatt til over 20 forskjellige språk og det var denne mannen som brakte de Japanske haiku diktene til Norge. Han har tilsammen vunnet 10 forskjellige litterære priser og er en kjent lyriker den dag i dag.

Krukkene
Det ligg i store glaskrukker,
det er der alt samen,
på hyllene i den gamle svale kjellaren.
Eg er der sjeldan.
Det er nesten ingenting,
eit gjennomsiktig destillat som tida får til å stivne.
Alt saman godt lukka, utan merkelappar,
svakt krydra av mikroskopiske partiklar frå ei innsamla soltørka lykke
som voks vilt i kanten av store skogar.

Ingen kommentarer: